Verbouwing entree en airco kamers

Bij Hotel het Wapen van Delden vindt op dit moment een renovering plaats. Eind mei verwachten wij alles klaar te hebben. Ons excuus voor de ongemakken.                                

Wij gaan onze entree verbouwen en ook krijgen enkele kamers een airco. Bel voor beschikbaarheid van de airco kamers naar ons hotel. (€ 8,- per dag extra) 

Streekmarkt Twente in Delden

Streekmarkt Twente in Delden

De behoefte aan ambachtelijk gemaakte, lekkere producten, rechtstreeks van de bron groeit. De Streekmarkt Twente wil deze ontwikkeling versterken door elke eerste zaterdag van de maand een streekmarkt te organiseren. Geïnteresseerden uit geheel Twente kunnen zo een mooi assortiment aan lekkere verse streekproducten kopen, zonder daar meerdere bedrijven in de regio voor te hoeven bezoeken.

De producenten staan zelf achter de kramen zodat de consumenten hun vragen kunnen stellen over de producten en de herkomst daarvan. Elke eerste zaterdag van de maand staan we op de markt, maar de overige dagen kan iedereen weer op de verschillende boerderij en bedrijven zelf terecht. De Stichting Streekmarkt Twente is de initiatiefnemer van de Streekmarkten.

Op 4 april 2009 is de eerste Streekmarkt Twente van start gegaan met een aanbod van groente en fruit tot vlees, vis, brood en zuivel. Stuk voor stuk vol van smaak, vers en met veel aandacht gemaakt. De producenten hebben hun waren van ’s ochtends 9.00 uur tot ’s middags 15.00 uur bij de Oude Blasiuskerk in het centrum van Delden uitgestald.

Delden is gekozen als locatie vanwege de goede bereikbaarheid en het mooie kleinschalige, gezellige karakter van de plaats.

Vrijwel vanaf het begin in 2009 was de markt een succes. Het blijkt dus dat er behoefte is aan lekkere, op kleine schaal geproduceerde etenswaren, uit de buurt. Ook het enthousiasme van de Streekproducenten en hun passie voor hun mooie waren, zal aan het succes hebben bijgedragen. Anno 2015 is de Streekmarkt Twente meer dan springlevend en een begrip geworden in de wijde omgeving!

Wanneer:

De streekmarkt Twente wordt iedere eerste zaterdag van de maand gehouden van 9.00 tot 15.00 uur; zomer en winter!

Waar:
In het centrum van Stad Delden (Overijssel), rond de Oude Blasiuskerk bij de Marktstraat.

 

Kunststappen Delden

Kunststappen in hartje Delden

Op donderdag 26 maart jl. heeft burgemeester Ellen Nauta van Hof van Twente, het eerste exemplaar ontvangen van de nieuwe route ‘Kunststappen Delden’, een wandelroute langs en over kunst in hartje Stad Delden. Aan de hand van de route kunststappen worden de meest bijzondere kunstwerken ontdekt. Ook kunst waar normaal gesproken aan voorbij wordt gelopen omdat het op de grond of tussen straatklinkers is geplaatst. De route Kunststappen Delden gaat tevens langs de fraaie galerieen die gevestigd zijn in het historische centrum van Delden.

De route Kunststappen Delden is verkrijgbaar bij VVV Hof van Twente.