Kunststappen Delden

Kunst in hartje Delden

Museum No Hero

Een nieuw kunstmuseum in Delden: Museum No Hero. Het museum heeft een vaste collectie en wisselende tentoonstellingen op het gebied van internationale kunst.
Vijf eeuwen en vijf continenten komen bij elkaar in Museum No Hero, dat is gevestigd in een prachtig historisch pand uit 1726.
Negen tentoonstellingszalen – gevuld met een prachtige selectie schilderijen, beelden, meubels en een enkele klok – tonen je een beknopt overzicht van vijf eeuwen internationale kunstgeschiedenis, verdeeld over vijf continenten.
Met kinderen
Het Museum is ook leuk voor de jongste bezoekers! Ga mee op ontdekkingstocht met de audiotour. Deze tour is gemaakt voor en door kinderen.
Museumtuin
Tijdens een bezoek aan het museum kun je ook door de tuin wandelen. De Franse museumtuin is ingericht met sculpturen van o.a. Wessel Couzijn en Sui Jianguo.

Op maandag en dinsdag is het museum gesloten.

Een bezoek aan No Hero is ook mooi te combineren met de Umfassungsweg. Dit is een wandel route rondom het kasteel Twickel van 9 kilometer.

Streekmarkt Twente in Delden

Streekmarkt Twente in Delden

De behoefte aan ambachtelijk gemaakte, lekkere producten, rechtstreeks van de bron groeit. De Streekmarkt Twente wil deze ontwikkeling versterken door elke eerste zaterdag van de maand een streekmarkt te organiseren. Geïnteresseerden uit geheel Twente kunnen zo een mooi assortiment aan lekkere verse streekproducten kopen, zonder daar meerdere bedrijven in de regio voor te hoeven bezoeken.

De producenten staan zelf achter de kramen zodat de consumenten hun vragen kunnen stellen over de producten en de herkomst daarvan. Elke eerste zaterdag van de maand staan we op de markt, maar de overige dagen kan iedereen weer op de verschillende boerderij en bedrijven zelf terecht. De Stichting Streekmarkt Twente is de initiatiefnemer van de Streekmarkten.

Op 4 april 2009 is de eerste Streekmarkt Twente van start gegaan met een aanbod van groente en fruit tot vlees, vis, brood en zuivel. Stuk voor stuk vol van smaak, vers en met veel aandacht gemaakt. De producenten hebben hun waren van ’s ochtends 9.00 uur tot ’s middags 15.00 uur bij de Oude Blasiuskerk in het centrum van Delden uitgestald.

Delden is gekozen als locatie vanwege de goede bereikbaarheid en het mooie kleinschalige, gezellige karakter van de plaats.

Vrijwel vanaf het begin in 2009 was de markt een succes. Het blijkt dus dat er behoefte is aan lekkere, op kleine schaal geproduceerde etenswaren, uit de buurt. Ook het enthousiasme van de Streekproducenten en hun passie voor hun mooie waren, zal aan het succes hebben bijgedragen. Anno 2015 is de Streekmarkt Twente meer dan springlevend en een begrip geworden in de wijde omgeving!

Wanneer:

De streekmarkt Twente wordt iedere eerste zaterdag van de maand gehouden van 9.00 tot 15.00 uur; zomer en winter!

Waar:
In het centrum van Stad Delden (Overijssel), rond de Oude Blasiuskerk bij de Marktstraat.